top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

251 persona vakcinēta pret Covid-19

Ar pirmajām Cēsu klīnikā pieejamām vakcīnām no 12. līdz 16. janvārim kopumā vakcinēta 251 persona, no kuriem 114 bija Cēsu klīnikas darbinieki, bet pārējie – apkārtnes ārstniecības personas un ārstniecības iestāžu darbinieki.


Vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu saņēma: 60 ārsti, 23 ārsta palīgi, 65 māsas, 5 radiologa asistenti, 8 funkcionālie speciālisti, 14 māsu palīgi, 16 zobu ārsti, 8 zobu ārstu asistenti, 6 farmaceiti, 2 farmaceitu asistenti, 4 laboranti, kā arī 40 citi ārstniecības iestāžu darbinieki.

Otro vakcīnas devu saskaņā ar instrukciju plānots ievadīt pēc trim nedēļām, ne agrāk kā 21 dienu pēc pirmās devas saņemšanas.


Sākotnēji bija plānots vakcinēt 170 personas. Vakcinēties gribētāji turpināja pieteikties, tāpēc operatīvi tika pasūtītas papildu vakcīnas devas. Lai nodrošinātu ātrāku pirmās devas ievadīšanu un visu procesu paveiktu vienā nedēļā, uz laiku izveidotais vakcinācijas kabinets darbojās arī sestdienā.


Ārstniecības personas un ārstniecības iestāžu darbinieki, kuri izlēmuši vakcinēties, joprojām var pieteikties rindā pirmās vakcīnas saņemšanai, sazinoties ar Cēsu klīnikas tuberkulozes un plaušu slimību kabinetu (tālr. 22085723 vai 64122997), kas uz laiku pilda arī vakcinācijas kabineta funkcijas. Atgādinām, ka Cēsu klīnika ir vienojusies ar NVD Vidzemes nodaļu nodrošināt Cēsu klīnikas darbinieku un apkārtnes mediķu vakcināciju pret Covid-19.


Izsakām pateicību Cēsu klīnikas darbiniekiem, kuri bija iesaistīti vakcinācijas procesa plānošanā un īstenošanā, ieguldot lielu darbu, lai šis process noritētu veiksmīgi un operatīvi: galvenajai ārstei Ingai Skrapcei, galvenajai māsai Taigai Galejai Gruntmanei, pneimonologam Zintai Bērziņai, NMP un uzņemšanas, reanimācijas un anestezioloģijas nodaļu virsmāsai Gunai Zeltiņai, māsām Ivetai Naglei, Ļubovai Dubrovskai un Svetlanai Ļeonovai, kā arī uzņemšanas nodaļas reģistratorei Valdai Dzilnai!

bottom of page