top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Aktuālā informācija par Cēsu klīnikas preventīviem drošības pasākumiem

Updated: Jun 3, 2020

Cienījamie pacienti, Cēsu klīnika turpina darbu, gan sniedzot neatliekamo palīdzību, gan plānveida operācijas un ambulatorās konsultācijas un diagnostiskos izmeklējumus. Vienlaikus, lai vairotu mūsu visu kopējo drošību, esam veikuši virkni pasākumu sociālās distancēšanās nodrošināšanai. No sirds pateicamies visiem apzinīgajiem pacientiem, kas tos, pēc mūsu novērojumiem, godprātīgi ievēro.

✅ Reģistratūras telpā un uzņemšanas nodaļā uz grīdas ir uzlīmētas norobežojošās norādes ar vēlamo distanci. Tāpat ir izretināti pacientu uzgaidāmie krēsli gan reģistratūrā, uzņemšanas nodaļā, gan pie ambulatoro konsultāciju un diagnostisko izmeklējumu kabinetiem.

✅ Visiem pacientam, ierodoties klīnikā, jāaizpilda anketu, apliecinot, ka pēdējo 14 dienu laikā nav bijis ārzemēs, kontaktā ar COVID-19 slimnieku vai personu, kam ir noteikta karantīna.

✅ Visā klīnikā reizi četrās stundās stundās tiek dezinficētas visas virsmas, kas ir cilvēku biežākie saskares punkti: visu durvju rokturi un margas, elektrības slēdži, WC, lifta pogas, pos termināli, ūdens un kafijas automāti.

✅ Atgādinām, ka pacientiem ir pieejami individuālie aizsardzības līdzekļi – roku dezinfekcijas līdzekļi un sejas maskas. Šodien jau redzam pacientus, kas ierodas, izmantojot savus sejas respiratorus.

✅ No 16.marta Cēsu klīnikā ir aizliegta stacionāro pacientu apmeklēšana nodaļās. Tuvinieki būtiski nepieciešamos sūtījumus var nodot klīnikas personālam (garderobē, norādot pacienta uzvārdu un palātu).

✅ Klīnika ir atvērta darba dienās plkst. 8.00 – 18.00, bet sestdienās, svētdienās un svētku dienās slēgta. Bet neatliekamā palīdzība tiek nodrošināta 24/7, kā vienmēr.


Būtiski piebilst, ka saskaņā ar 17.03. pieņemtajām izmaiņām valsts hospitalizācijas plānā, lai nodrošinātu lielo slimnīcu gatavību uzņemt COVID-19 pacientus, pārējo stacionāro pacientu plūsma tiks novirzīta uz citām slimnīcām, tajā skaitā Cēsu klīniku. Pēc pašreizējā plāna Cēsu klīnikā nav paredzēts uzņemt COVID-19 pacientus.

bottom of page