top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Bērnu endokrinoloģe Jurgita Gailite aizstāvējusi promocijas darbu

Vakar Rīgas Stradiņa universitātes Klīniskās medicīnas promocijas padomes atklātajā sēdē bērnu endokrinoloģe Jurgita Gailite aizstāvēja promocijas darbu zinātnes doktora grāda iegūšanai. Tas veltīts ļoti aktuālai tēmai – aptaukošanās problēmām, kas mūsdienās skar arvien vairāk bērnu un pusaudžu “Metaboliskā sindroma riska faktori, komplikācijas un īpatnības bērniem un pusaudžiem ar aptaukošanos.”


“Aptaukošanās ir uzskatāma par globālu epidēmiju gan attīstītajās valstīs, gan valstīs ar zemu un vidēju ienākumu līmeni. Liekā svara izplatība bērniem ir palielinājusies visās vecuma grupās abiem dzimumiem. Jo lielāka ir aptaukošanās bērnībā, jo lielāks ir aptaukošanās risks pieaugušo vecumā, tādēļ ir svarīgi apzināties novēršamus un nenovēršamus aptaukošanās riska faktorus”, uzskata bērnu endokrinologs Jurgita Gailite.


Promocijas darba vadītājas ir RSU Dr. habil. med. profesore Dace Gardovska un RSU Dr. med. asoc. profesore Iveta Dzīvīte-Krišāne.


Dr. Jurgita Gailite ir pediatre un bērnu endokrinologs Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, un esam priecīgi par to, ka ārste jau vairākus gadus strādā arī Cēsu klīnikā, sniedzot ambulatoras konsultācijas endokrinoloģijā ģimenēm ar bērniem.


No sirds sveicam Jurgitu Gailiti ar promocijas darba aizstāvēšanu un vēlam auglīgu, iedvesmas pilnu turpmāko profesionālo darbību bērnu veselības labā!






bottom of page