top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Cēsu klīnikā darbu sācis jauns galvenais ārsts

Kopš 15. aprīļa Cēsu klīnikas ārstniecības vadība ir jaunā galvenā ārsta un ķirurga Anatolija Ahmetova pārziņā. Valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa, iepazīstinot ar slimnīcas galveno ārstu, uzsver: “Anatolijam Ahmetovam ir septiņu gadu pieredze ārstniecības vadībā, kas gūta Latvijas Jūras medicīnas centrā. Turklāt ārsts ir arī pieredzējis klinicists savā specialitātē – ķirurģijā, jau kopš 2011. gada strādājot neatliekamajā palīdzībā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Gan profesionāli, gan no vadības viedokļa tas ir liels ieguvums Cēsu klīnikai, kas ļauj cerēt uz labu sadarbību slimnīcas turpmākajā attīstībā un medicīnisko pakalpojumu kvalitātes nostiprināšanā.”


Arī pats Anatolijs Ahmetovs atzīst, ka līdzšinējā pieredze ir bijusi ļoti vērtīga – gan kā ārstam, gan vadībā: “Man ir laimējies strādāt kopā ar pieredzējušiem savas jomas profesionāļiem, no kuriem daudz esmu mācījies. Uzkrātās zināšanas varēšu izmantot, veicot galvenā ārsta pienākumus Cēsu klīnikā. Vienlaikus man pašam šis amats ir izaicinājums, jo Cēsu klīnikas darbības joma ir nedaudz citādāka nekā ārstniecības iestādēs manā iepriekšējā pieredzē.”


Anatolijs Ahmetovs ir piebaldzēns, dzimis Cēsīs, šajā pašā slimnīcā. Pamatskolu beidzis Jaunpiebalgā un pēc tam vidusskolas gaitas aizvadījis Cēsīs – Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā. Tieši vidusskolas laikā viņā nostiprinājās pārliecība un vēlme kļūt par ārstu. Anatolija Ahmetova klasē vairāki skolēni izvēlējās iet šo ceļu – iestājās medicīnas fakultātē un kļuva par praktizējošiem ārstiem.


Pēc ārsta grāda iegūšanas par savu specialitāti A.Ahmetovs izvēlējās ķirurģiju. Ārsts specializējas plānveida palīdzības sniegšanā proktoloģijā. Lielāko rezidentūras studiju posmu A.Ahmetovs pavadījis Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā stacionārā “Gaiļezers”, kur, lai arī salīdzinoši mazā apjomā, turpina darbu joprojām. 2014. gadā darba gaitas dr. A.Ahmetovu aizvedušas uz Latvijas Jūras medicīnas centru (LJMC). Sākotnēji viņš veica ķirurga pienākumus. Kopš 2016. gada kļuva par slimnīcas galveno ārstu, bet no 2017. gada bija arī LJMC valdes loceklis.


Vaicāts par pirmajiem iespaidiem Cēsīs, galvenais ārsts teic: “Pēdējo reizi Cēsu klīnikā biju 2005. gadā. Šobrīd šī labā nozīmē ir pilnīgi cita slimnīca, cita darba vide. Sākotnēji pat biju mazliet apmulsis, redzot lielās šeit īstenotās pārmaiņas. Daži kolēģi man jau bija pazīstami no iepriekšējām darba gaitām, dažādām mācībām. Taču pirmās nedēļas laikā esmu ticies ar praktiski visu nodaļu pārstāvjiem. Pirmais iespaids par kolektīvu ir labs. Tas šķiet atsaucīgs un draudzīgs. Protams, tāpat kā jebkurā ģimenē, arī veselības aprūpes kolektīvos ir dažādi jautājumi, kas ir risināmi. Mans pirmais uzdevums būs iespējami ātri izprast uzņēmuma iekšējo kārtību, virzienus jeb vektorus, kuros mums kopīgi jādarbojas. Klīnikā jau daudzi mehānismi ir ļoti labi atstrādāti. Kādus atsevišķus procesus var aktualizēt, padarīt efektīvākus. Procesu uzlabošana ir rīcību kopums, kas ir regulāri “ieeļļojams”. Kā arī vēlos pēc iespējas labāk iepazīt kolektīvu. Esmu atvērts sadarbībai.”


Nākotnē Cēsu klīnikā Anatolijs Ahmetovs plāno ne tikai veikt galvenā ārsta pienākumus, bet iespējamā apjomā turpināt arī ķirurga darbu proktoloģijā. Un runājot par to, kādu viņš redz Cēsu klīniku pēc pieciem gadiem, Anatolijs Ahmetovs uzsver: “Jebkurai veselības aprūpes iestādei galvenais mērķis ir līdzīgs – lai mūsu slimnīca un speciālisti būtu tādi, kuriem pacienti uzticas. Tā ir drošība par medicīniskās palīdzības kvalitāti, un tas vairo arī iestādes atpazīstamību.”


Par savu izvēli atstāt galvaspilsētu, lai pārceltos uz Cēsīm, A. Ahmetovs atgādina par savām lauku mājām Jaunpiebalgā: “Man lauki vienmēr ir patikuši. Nekad tā īsti neesmu bijis rīdzinieks. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc pieņēmu lēmumu pārcelties atpakaļ pie saknēm. Lēmumu nepieņēmu uzreiz, esmu to labi apdomājis.”


Galvenā ārsta A.Ahmetova portrets pie Cēsu klīnikas

bottom of page