top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Der zināt!

Cienījamie vecāki, pēdējā laikā esam vairākkārt saskārušies ar to, ka akūtā situācijā bērns tiek atvests uz NMP un uzņemšanas nodaļu, bet vecākiem nav līdzi ne personu apliecinoša dokumenta, ne tā fotogrāfijas tālrunī, un pieaugušais nezina arī nosaukt bērna personas kodu.

Protams, neviens mazais pacients nepaliks bez neatliekamās medicīniskās palīdzības, taču šāda situācija var radīt stresu gan ģimenei, gan klīnikas darbiniekiem. Personu apliecinoša dokumenta nepieciešamība medicīniskās palīdzības saņemšanai ir noteikta likumdošanā. Šie dati ir objektīvi vajadzīgi, lai varētu identificēt pacientu un nodrošināt pacientu drošību. Bērnu pavadošai personai arī jābūt personu apliecinošam dokumentam, lai pārliecinātos, vai persona ir bērna likumiskais pārstāvis.


Vasarā ģimenes bieži ceļo, apmeklē dažādus pasākumus, tuviniekus, tāpēc aicinām būt atbildīgiem un savlaicīgi parūpēties, lai vajadzīgie savi un bērnu dokumenti vienmēr būtu pa rokai (vismaz kā dokumenta kopija viedtālrunī). Mēs jau nekad nezinām, kurā brīdī var būt nepieciešama mediķu palīdzība.


Mamma pacēlusi mazu bērnu uz rokām

bottom of page