top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Garīgās veselības centra komandai pievienojies jauns speciālists – sociālais rehabilitētājs

Sociālais rehabilitētājs ir speciālists, kas strādā ar Cēsu klīnikas Garīgās veselības centra dienas stacionāra pacientiem, lai palīdzētu viņiem pārvarēt slimības paasinājumus, rastu motivāciju un dzīvesprieku darboties un integrēties sabiedrībā.

Tāpēc sociālais rehabilitētājs savā darbā izmanto gan sarunas ar pacientiem, gan daudzveidīgas radošas aktivitātes, kas atbilst cilvēku interesēm un hobijiem, piemēram, dekupāžu, filcēšanu, darbu ar papīru, krāsām, dziju un koku.


“Katram pacientam jāatrod individuālu pieeju, saprotot, kā varu palīdzēt vislabāk. Varbūt kādam tā ir ikdienā nepieciešamā komunikācijas deva, citam vajadzīga palīdzība sagatavot CV un motivācijas vēstuli”, skaidro Madara Auziņa, atzīstot, ka viņai šis darbs ir aicinājums.


Madara Auziņa ir sociālā rehabilitētāja kopš 2016.gada, līdz šim guvusi darba pieredzi gan kā brīvprātīgā SOS bērnu ciematu nometnēs, gan, strādājot par jaunatnes darbinieci Jauniešu centrā Limbažos. Mācību praksi M. Auziņa izgājusi Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, bet pēc tam strādājusi Limbažu sociālajā dienestā, kur palīdzējusi cilvēkiem ar garīgās veselības traucējumiem.


Cēsu klīnikā sociālais rehabilitētājs strādā pusslodzi un ir pieejams pirmdienās, otrdienās, trešdienās plkst. 9.00 – 15.00.

bottom of page