top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Hronisko pacientu aprūpes pakalpojums

Cēsu klīnika, no šī gada augusta, saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumu Nr.555, piedāvā hronisko pacientu aprūpes pakalpojumu. Cēsu klīnikā hronisko pacientu aprūpi nodrošina personām ar hroniskām progresējošām slimībām, hronisku slimību paasinājumu vai komplikācijām, ja ir precizēta diagnoze, veselības stāvokļa dēļ nepieciešamo ārstēšanu nav iespējams veikt ambulatori, kā arī, ja stacionēšanas laikā nav nepieciešama sarežģīta diagnostika, ķirurģiska operācija vai cita sarežģīta ārstniecība.

Hronisko pacientu aprūpes pakalpojums tiek sniegts pacientiem:

ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista norīkojumu;kuri patstāvīgi vērsušies hronisko slimību paasinājuma vai komplikāciju gadījumā - pacienta stāvoklis neprasa tūlītēju intensīvu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu un komplicētu ārstēšanu ar augstu intensitāti;kuri pārvesti pēc akūta ārstēšanās perioda stacionārā, ja viņiem ir nepieciešama turpmākā ārstēšana ar kādu no saistošajām diagnozēm. Nodrošina atbilstošas specialitātes sertificēta ārsta un medicīnas māsas diennakts uzraudzību;hronisko pacientu aprūpi stacionārā var saņemt personas arī ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu.

Vienlaicīgi Cēsu klīnikā iespējams nodrošināt deviņu hronisko pacientu aprūpi: četras vietas iekšķīgo slimību nodaļā, trīs neiroloģiskiem pacientiem un divas ķirurģiskajā nodaļā.

Pacientu iemaksas apmērs ir 7,11 eiro par katru dienu par ārstēšanos klīnikā, sākot ar otro dienu.


bottom of page