top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Iepazīt nākotnes profesiju Cēsu klīnikā ieradies 21 ēnotājs

Šodien Cēsu klīnikā Ēnu diena. Interese par iespēju ēnot mediķus, kā allaž, ir liela. Priecājamies uzņemt ēnot gribētājus ne tikai no Cēsīm, bet arī Valmieras, Limbažiem, Smiltenes, Rīgas, Jelgavas un pat Saldus! Ēnot dažādus klīnikas speciālistus ieradies pavisam 21 jaunietis, bet uz atsevišķām vakancēm bija pieteicies pat vairāk interesentu nekā spējam nodrošināt iespējas. Šogad vispieprasītākā izrādījās ārstu anesteziologu-reanimatologu profesija. Lieliski, ka palielinās interese arī par māsu darbu.


Kopumā šīs dienas laikā jauniešiem dodam iespēju "pielaikot" māsas, fizioterapeita, ergoterapeita, internās medicīnas ārsta, ķirurga, anesteziologa reanimatologa, pediatra un endokrinologa profesijas. Pasākuma ievaddaļā klātesošos uzrunāja Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa, savukārt endokrinologs Lelde Krūzmane un fizioterapeite Zane Gintere dalījās pieredzē par savu ceļu uz izvēlēto un iemīlēto profesiju.


Pateicamies ikkatram kolēģim, kas šodien dalās savā pieredzes stāstā, ļauj ielūkoties darba ikdienā un sniedz noderīgus padomus! Lai aizraujoši gan ēnotājiem, gan ēnu devējiem!


Par jauniešu augsto motivāciju apgūt medicīnu liecina gan viņu pieteikuma vēstules, gan gatavība mērot tālu ceļu, lai iepazītu tuvplānā savu sapņu profesiju. Vairāki skolēni ir stingri pārliecināti, ka studēs tieši medicīnu, citi pat apzinājuši vēlamo specialitāti un pastiprināti mācās attiecīgus mācību priekšmetus, bet ikvienam ir svarīga iespēja redzēt savām acīm, aptaustīt un sajust, vai izsapņotais atbilst reālajam. No iepriekšējo gadu pieredzes zinām, ka vairāki jaunieši pēc tam iestājas medicīnas fakultātē un sāk savu profesionālās izaugsmes ceļu. Taču tikpat būtiski ir arī pārliecināties, ka "šis nav man". Daktere L.Krūzmane savu uzrunu noslēdza ar iedrošinājumu, aicinot meklēt un atrast tās lietas, kuras patiesi aizrauj. Tā ir liela lieta – darīt darbu, kuru mīli.


Auditorija ar skolēniem, ārste ekrānā rāda prezentāciju

Foto: Endokrinologa Leldes Krūzmanes stāsts par savu profesiju

bottom of page