top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Jaunas medicīniskās iekārtas Cēsu klīnikā ārstniecības kvalitātes uzlabošanai

Mūsdienīgas tehnoloģijas ir ļoti būtiskas, lai uzlabotu ārstniecības kvalitāti un pacientu drošību, tāpēc Cēsu klīnika turpina mērķtiecīgi iegādāties jaunas medicīniskās iekārtas, pakāpeniski nomainot līdzšinējās. Tā šogad iegādātas 13 dažādu pozīciju medicīniskās iekārtas, investējot tajās gandrīz 40 tūkstošus eiro.


Valdes locekle, pakalpojumu reģistrācijas, uzskaites un kvalitātes kontroles daļas vadītāja Olga Rudzīte ir gandarīta par šiem uzlabojumiem, kas būtiski uzlabos gan pacientu ārstēšanu, gan aprūpi: “Medicīniskās tehnoloģijas noveco un arvien jaunas nāk to vietā. Cēsu klīnika šogad iegādājusies gan tādas iekārtas, kas iepriekš mums nav bijušas, gan nomainījusi virkni savu laiku nokalpojušās, lai sniegtu medicīniskos pakalpojumus mūsu pacientiem pēc iespējas labākā kvalitātē un nodrošinātu drošu ārstniecības vidi.”


Piemēram, šogad vairākām nodaļām iegādāti jauni mobilie pacientu monitori, ar kuriem tiek veikta vitālo funkciju novērtēšana. Monitoros iebūvētās ierīces sniedz iespēju izmērīt asinsspiedienu, uztaisīt kardiogrammu, kā arī ar pulsa oksometru noteikt skābekļa piesātinājumu asinīs.

Attēlā: NMP un uzņemšanas nodaļas māsa Baiba Lubiņa ar pacientu mobilo monitoru


Tāpat uz jauniem tika nomainīti līdzšinējie perfuzori jeb perfūzijas sūkņi, kurus saņēma visas nodaļas. Tie paredzēti, lai pacientiem varētu droši ievadīt nepieciešamos medikamentus. Saņemta arī jauna perfuzoru stacija, kurai var pieslēgt trīs aparātus vienlaicīgi, tādējādi tā sniedz iespēju arī miksēt medikamentus. Savukārt uzņemšanas nodaļā uzstādīti zīdaiņu svari, lai mazos pacientus varētu ērtāk nosvērt, nevedot uz bērnu nodaļu.

Attēlā: jaunā perfuzoru stacija reanimācijas nodaļai


Pēc anesteziologu reanimatologu izvērtējuma iegādāts defibralators, lai medicīniskais personāls nepieciešamības gadījumā varētu ātri un droši sniegt neatliekamo palīdzību stacionāra pacientiem.

Iegādāta arī mūsdienīga un ērta daudzfunkcionālā kušete fizioterapeitu kabinetam un guļamrati pacientu pārvadāšanai. Savukārt jaunais dermatoskops palīdzēs dermatoloģiskiem pacientiem novērtēt ādas veidojumus, kā arī saglabāt attēlus, lai varētu novērot veidojumu attīstību dinamikā.

Attēlā: Fizioterapeite Māra Krūze domonstrē daudzfunkcionālās kušetes sniegtās iespējas


Tuvākajā laikā plaušu slimību kabinetam tiks nomainītas vairākas baktericīdās lampas, savukārt ķirurģijas nodaļā, traumu kabinetā un uzņemšanas nodaļā pie griestiem būs jaunas izmeklējumu un manipulāciju lampas.

bottom of page