top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Jaunums - ārstnieciskās grupu vingrošanas nodarbības pusaudžiem un pieaugušajiem

Ir pienācis laiks izkustēties! Līdz ar rehabilitācijas nodaļas jaunajām telpām no 15. maija piedāvājam jaunu iespēju – ārstniecisko vingrošanu nelielās grupās – kopā ar sertificētu fizioterapeitu. Ārstnieciskās vingrošanas nodarbības tiks organizētas pusaudžiem (13 – 16 gadu vecumā) un pieaugušajiem.


Ilgais pie ekrāna pavadītais laiks un salīdzinoši mazkustīgs dzīves veids ir aktuāla situācija daudziem jauniešiem. Pasaules Veselības organizācija vērš uzmanību, ka bērniem un pusaudžiem vismaz 3 dienas nedēļā jāveic augstas intensitātes, tostarp, muskuļus un kaulus stiprinošas fiziskās aktivitātes.


Fizioterapeita vadībā pusaudži veiks koordinācijas, līdzsvara un relaksācijas vingrojumus, visa ķermeņa spēka vingrojumus, kā arī attīstīs dziļo muskulatūru un nostiprinās elpošanas stereotipu. Fiziskas aktivitātes ne vien attīsta pusaudžu fiziskās spējas, bet ir vitāli svarīgas arī emocionālajai labsajūtai un enerģijas vairošanai.


Arī uz pieaugušo ārstnieciskās vingrošanas nodarbībām gaidīsim visus, kas vēlas uzlabot savu vispārējo un fizisko labsajūtu. Īpaši nodarbības ieteicamas sēdoša darba veicējiem un cilvēkiem ar stājas problēmām. Fizoterapeita vadībā dalībniekiem būs iespēja attīstīt dziļo muskulatūru, veikt muguras un rumpja korseti stiprinošus, kā arī relaksējošus vingrojumus.


Nodarbības notiks: pirmdienās, trešdienās Laiks: pusaudžiem plkst. 16.30 – 17.20, pieaugušajiem plkst. 17.30 – 18.20. Dalībnieki: līdz 8 cilvēki grupā Pieteikšanās: zvanot uz rehabilitācijas nodaļas reģistratūras tālr.: +371 20238111. Vingrošanas grupā nodarbības ir par maksu.


Plakāts par grupu vinrgošanu pieaugušajiem, attēlota vinrgošanas zāle un sieviete , kas vingro

bottom of page