top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Ko par Ēnu dienu saka mūsu ēnotāji

Pagājušajā nedēļā Cēsu klīnikā notika sen gaidīts pasākums - Ēnu diena. Vēlamiees padalīties ar jauniešu iespaidiem par redzēto un piedzīvoto. Iespējams, tas iedvesmot vēl kādu skolēnu nākamgad pieteikties ēnošanai, lai iepazītu savu sapņu profesiju tuvplānā.


“Man ļoti patika mana Ēnu dienas pieredze. Uzskatu, ka guvu padziļinātu ieskatu konkrētajā karjerā, kā arī redzēju tās pozitīvās un ne tik pozitīvās puses. Man patika, ka Ēnu dienas process notika ļoti organizēti un vadījās pēc iepriekš izziņotā grafika.”

Lilianna


“Mana pieredze ēnojot bija ļoti patīkama. Izbaudīju katru lietu, ko man parādīja. Vēlētos pateikties Cēsu klīnikai par ļoti viesmīlīgo uzņemšanu, bija ļoti patīkami klausīties visu, ko stāstīja. Man tiešām patika, cik nopietni speciālisti stāstīja par savu darbu. Tas palīdzēja saprast, ka darbs medicīnā nav vienkāršs, taču bezgala interesants. Man noteikti kļuva skaidrāks, ko vēlos darīt nākotnē un ar prieku atgrieztos arī nākamgad, lai iepazītu vēl citas profesijas. Paldies par fantastisko pieredzi!”

Katrīna


“Man Ēnu dienā gāja ļoti labi. Patika, ka viss bija labi izplānots un bija iespēja apskatīt arī praktisko internista darba daļu, satiekoties ar pacientiem, ne tikai teorētisko. Īsti nebija nekas tāds, kas nepatiktu. Iespējams, vienīgā lieta, ko iesaku uzlabot nākamajām ēnu dienām, ir specificēt, ko būs iespējams redzēt noteiktajā dienā (operāciju, pacientus u.c.). Paldies par šo lielisko iespēju!”

Kristiāna


“Paldies visam jūsu kolektīvam par lielisko un interesanto dienu! Man gāja ļoti labi!!! Iepazinu gan dažādus medicīnas paņēmienus / terminus, gan darbiniekus un ārstus, gan pašu Cēsu klīniku, pat vietas, par kurām pat nebiju zinājusi.

Pa šo laiku paspēju iegūt arī jaunus draugus – citus ēnotājus un ārstus. :) Visvairāk man patika iepazīt procesu uzņemšanas nodaļā, to pat nebiju paredzējusi, un ielūkoties, piedalīties operācijās. Jutos patiešām svarīga un atbildīga. Sapratu, ka ārsta ikdiena ir pilna ar pārsteigumiem un jaunām iespējām attīstīties... Varbūt būtu gribējies vairāk iepazīties ar citiem ēnotājiem pirms vai pēc došanās darbos. Parunāties un apmainīt pieredzes, kā arī personīgi iepazīties vienam ar otru, jo visi esam līdzīga vecuma, ar vienu mērķi un kopīgām interesēm. Domāju, ka tas arī ļoti noderētu, nākamajam gadam.


Liels paldies par šo lielisko iespēju iepazīt jūsu ikdienu, devāt man labu iespaidu, mazinājāt bailes no slimnīcām, kuras rodas, ja nav tajās daudz būts un nav iepazīts tas process, kas tajās norit, kuru tagad ieguvu, un motivējāt man labāk mācīties bioloģiju. :) ”

Katrīna


“Man gāja ļoti labi! Patika viss! It īpaši tas, ka varēja doties pie pacientiem un tos izmeklēt ar stetoskopu. Tas bija kaut kas ļoti unikāls un īpašs! Viss bija tā, kā es to biju iztēlojusies. Šī diena mani ietekmēja pozitīvi tādā ziņā, ka es sapratu, ka medicīna un ārsta profesija ir tas, ko es vēlos darīt nākotnē. Man ļoti iepatikās internista specialitāte. Nebiju domāju, ka tā ir tik interesanta un daudzpusīga. Kā arī vēl vairāk mani ieinteresēja Cēsu klīnika kā darba vieta, jo tehnoloģijas ir modernas, slimnīcas interjers moderns un kompakts, kur strādā fantastiski, profesionāli un atsaucīgi speciālisti. Manuprāt, viss bija ļoti labi un nekādus uzlabojumus nevajadzētu.”

Līga


“Man ļoti patika ēnu diena Cēsu klīnikā! Paldies par pusdienām! Bet likās, ka diena ļoti ātri pagāja, gribējās palikt vēl ilgāk. Un arī gribēju vairāk kaut ko pati darīt, jo mums sanāca tā, ka tikai skatījāmies un runājām ar ārstu.”

Līna


“Iesākumā teikšu, lielu PALDIES par iespēju ēnot Jūsu klīnikā ķirurgu. Esmu ļoti pateicīgs Jums! Noteikti izmantošu to iespēju arī nākošgad!!! Ēnu dienā gāja ļoti labi. Paldies ķirurgam Dr. Voldemāram, kurš spēja godpilni atbildēt uz maniem jautājums. Paldies, ka deva iespēja 07.04. ēnot otrreiz, lai redzētu visas viņa operācijas gaitas. Saņemot tādu piedāvājumu, biju ļoti pagodināts. Ēnu diena divās dienās - runāšanas daļa, un praktiskā. :) Ja būtu iespēja sniegt atsauksmi publiski Jūsu mājaslapā, noteikti teiktu to, ka ēnot tieši Cēsu klīnikā ir kā saņemt reālu pieredzi un saprast vai tas profesijas virziens Tevi saista. :)

Viss ideāli uz VISIEM 100%. Uzlabojumus nesaskatu, jāturpina klīnikas izaugsme.”

Dailis


“Man bija ļoti interesanti, es uzzināju daudz kaut ko par manu profesiju. Viss patika! Nebija nekā, kas man nepatiktu.Es domāju, ka Cēsu slimnīcai nevajag neko mainīt, jo ir daudz moderno tehnoloģiju, labi ārsti un viņi ir ļoti laipni un sabiedriski. Paldies, ka devāt man iespēju jūs apmeklēt!”

Anastasija


“Cēsu klīnikā ēnoju anesteziologu reanimatologu. Man gāja ļoti labi – iepazinos ne tikai ar ēnu devēja profesiju, bet arī ar citām ēnām. Apmainījāmies ar noderīgu informāciju. Viss ļoti patika, paldies arī par garšīgajām pusdienām! Varbūt varētu veltīt vairāk laika profesijas izpētēm, jo 3h likās diezgan maz.”

Katrīna

bottom of page