top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Lācplēša dienā bērnu nodaļa saņem "Spēka kastes" vismazākajiem

Šodien, Lāčplēša dienā, saņēmām fantastisku un sirdi sildošu pārsteigumu mūsu vismazākajiem pacientiem – “Spēka kastes”!


Tās sarūpējuši Vidzemes reģiona brigādes Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, lai bērniem ārstēšanos slimnīcā padarītu priecīgāku, palīdzētu drosmīgi pārciest nepieciešamās procedūras, kā arī īsinātu laiku. VUGD darbinieki bērniem dāvina puzles, spēles, dažādas rotaļlietas, krāsojamās grāmatas un rakstāmpiederumus, kā arī daudz ko citu, lai mazie var izvēlēties sev tīkamāko “spēka devu”. “Spēka kastes” pietiks ilgākam laikam, turklāt tās plānots arī papildināt.

Fotoattēlā no kreisās: VUGD pārstāvji Sandra Vējiņa un Jānis Skastiņš kopā ar pediatrēm Irēnu Rinku un Sandru Kidi


Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš uzsver, ka ideja akcijai radās, pārrunājot amatpersonu pieredzi, kas gūta kopā ar bērniem, veseļojoties ārstniecības iestādēs: “Arī mana pieredze šajā jomā ir liela, jo bērnībā veselības problēmu dēļ biju biežs Vidzemes slimnīcas bērnu nodaļas apmeklētājs. Joprojām atceros, cik grūti bija bērnos atrast motivāciju veikt dažādas vajadzīgas, bet tik nepatīkamas manipulācijas un procedūras. Tādēļ kopā ar kolēģiem ceram, ka tie bērni, kuri veseļosies šajās slimnīcās, sajutīs mūsu sūtītās labās domas, kā arī "Spēka kastu" saturs dos papildu spēku cīņai ar saslimšanām.”


Akcijas “Lai tev spēks veseļoties” ietvaros VUGD nodarbinātie tika aicināti ziedot jaunas rotaļlietas, spēles, grāmatas un rakstāmpiederumus, lai bērniem veseļošanās laiku slimnīcā padarītu vieglāku. Saziedotās lietas tika ievietotas "Spēka kastēs". Lāčplēša dienas noskaņās visas sarūpētās "Spēka kastes" nogādātas četrās Vidzemes slimnīcās, kurās atrodas bērnu nodaļas – Alūksnē, Cēsīs, Madonā un Valmierā.


Lai visiem – lieliem un maziem – priecīga Lācplēša diena!

bottom of page