top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

No 3.jūnija būs atjaunoti visi pakalpojumi: Kas jāzina pacientiem

No 3.jūnija pacientiem pēc vairāk nekā divu mēnešu pārtraukuma beidzot būs iespēja atkal saņemt pilnā apjomā gan ambulatorās speciālistu konsultācijas un izmeklējumus, gan plānveida operācijas Vidzemes mazinvazīvās ķirurģijas dienas centrā. Vienlaikus svarīgi zināt, ka pakalpojumu drošai saņemšanai un sniegšanai būs jāievēro virkni epidemioloģisko nosacījumu.

✅ Pacientus aicinām uz vizīti ierasties ne agrāk kā 20 minūtes pirms tās sākuma, lai mazinātu saskarsmes iespējas ar citiem pacientiem.

✅ Aicinām izvērtēt nepieciešamību ņemt līdzi pavadošo personu.

✅ Ienākot klīnikā, jādezinficē rokas, jāuzliek sejas masku (tiks bez maksas izsniegta pie garderobes), kā arī jāuzvelk bahilas.

✅ Ļoti svarīgi ir pareizi lietot sejas masku, lai tā samazinātu, nevis palielinātu inficēšanās riskus: uzvilkt masku ar tīrām rokām, lai tā pilnībā nosegtu seju (muti, degunu, zodu), neaiztikt aizsegu ar rokām, nenobīdīt uz leju, noņemt masku, nepieskaroties tās priekšpusei un nelietot atkārtoti pēc noņemšanas, pēc noņemšanas atkal dezinficēt rokas, maskas izmest tām paredzētā atkritumu tvertnē pie garderobes.

✅ Aicinām ievērot 2m distanci no citiem pacientiem un darbiniekiem.

✅ Starp pacientu pieņemšanām ir pagarināti intervāli, lai pēc katra pacienta būtu iespējams veikt SPKC rekomendētos epidemioloģiskās drošības pasākumus – telpu vēdināšanu un dezinfekciju.

✅ Lai saņemtu plānveida operāciju, obligāta prasība ir ne senāk kā pirms 48h veiktas Covid-19 analīzes, kuru rezultāts ir negatīvs.

✅ Ārstniecības iestādes Latvijā aizliegts apmeklēt cilvēkiem, kam jāatrodas pašizolācijā, stingrā pašizolācijā, karantīnā, vai kam ir augšējo eplceļu saslimšanas simptomi.


Pacientu ievērībai – Vidzemes Mazinvazīvās ķirurģijas dienas centra telpas ir uz laiku pārceltas uz ķirurģijas nodaļu, jo dienas centra telpās pašlaik darbojas karantīnas nodaļa, kurā izolācijas režīmā uzturas stacionētie pacienti ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19 līdz analīžu rezultātu noskaidrošanai.


Atgādinām, ka pacientu apmeklēšana nodaļās nebūs atļauta līdz ārkārtējās situācijas beigām, lai pasargātu no iespējama inficēšanās riska. Līdz tam laikam nodrošināsim iespēju pacientiem nodot vitāli nepieciešamos sūtījumus, piemēram, ikdienā lietotos medikamentus, brilles, personīgās higiēnas piederumus, ūdeni. Aicinām nenest pacientiem nekādu ēdienu, grāmatas vai citus priekšmetus, bez kuriem var iztikt un kurus nav iespējams dezinficēt.


Ārstniecības iestādēm arī iespēju robežās sākotnēji jānodrošina veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu tiem, kuriem iepriekš pieraksts tika atcelts ārkārtējās situācijas dēļ. Vienlaikus aicinām pacientus būt saprotošiem, jo ir atsevišķi pakalpojumi, piem., ehokardiogrāfijas izmeklējums, uz kuru rinda ir līdz gada beigām, un tiek meklētas iespējas, lai piedāvātu papildu laikus, par kuriem ar pacientiem sazināsies reģistratūras darbinieki.


Lai saņemtu precīzāku informāciju par valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, aicinām sazināties ar Nacionālo veselības dienestu pa telefonu 80001234 vai informāciju meklēt interneta vietnē www.rindapiearsta.lv

bottom of page