top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

No 30.marta uz laiku tiks samazināta plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana

Updated: Jun 3, 2020

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un COVID-19 infekcijas izplatību, kā arī 26.martā izdoto Veselības ministrijas rīkojumu, no šā gada 30.marta Cēsu klīnikā uz laiku līdz 30.aprīlim tiks pārtrauktas plānveida operācijas, kā arī ievērojami samazināta plānveida izmeklējumu un ambulatoro pakalpojumu sniegšana pacientiem. Turpmākās darbības ierobežojumi var tikt pagarināti atbilstoši ārkārtas situācijas ilgumam valstī. Neatliekamo palīdzību, tāpat kā līdz šim, būs iespēja saņemt 24/7.

Ar visiem iedzīvotājiem, kuriem bija pieteikta vizīte, izmeklējums vai operācija pie kāda no klīnikas speciālistiem, sazināsies reģistratūras darbinieki, lai vienotos par pakalpojumu pārcelšanu. Ambulatorā reģistratūra strādās un zvanus pieņems darba dienās plkst. 8.00 – 16.00.


Speciālistu konsultācijas klātienē, nodrošinot piesardzības pasākumus, netiks pārtrauktas šādām pacientu grupām:

✅ pacientiem, kam nepieciešama pēcoperāciju veselības aprūpe,

✅ onkoloģiskajiem vai hroniskajiem pacientiem, lai nodrošinātu terapijas nepārtrauktību,

✅ grūtniecēm,

✅ pacientiem ar traumu sekām.

Šajā periodā no 30.marta būs saglabāta iespēja saņemt pediatra, ginekologa, kā arī psihiatra attālinātās jeb telefoniskās konsultācijas.

✅ Pediatru ambulatorās konsultācijas telefoniski būs pieejamas darba dienās plkst. 8.00 – 16.00, kabineta tālr.: 68804010;

✅ Ginekologs konsultēs pirmdien, trešdien, ceturtdien 11.00 – 13.00, otrdien, piektdien 9.00 – 13.00, kabineta tālrunis: 68804011;

✅ Psihiatri konsultēs ierastajos darba laikos, sniedzot telefoniskas vai klātienes konsultācijas, kabineta tālr.: 64123567; 64120338. Klātienē tiks pieņemti pacienti tikai ar pierakstu, dažāda veida maksas izziņas netiks izsniegtas.


Turpmāk visiem pacientiem, kas nāks uz konsultācijām, būs jāaizpilda anketu un jāinformē reģistratūras darbiniekus ne tikai par to, vai pēdējo 14 dienu laikā būts ārvalstu ceļojumā, kontaktā ar pašizolācijā esošu personu vai Covid-19 slimnieku, bet arī par savu veselības stāvokli – vai ir akūtas respiratoras saslimšanas simptomi. Ja ir respiratoras saslimšanas slimptomi, ieteicams konsultāciju atcelt, bet, ja tā ir akūti nepieciešama, pacients varēs to saņemt, lietojot sejas masku, kuru izsniegs reģistratūras darbinieks.


Topošajām māmiņām iesakām sazināties ar ārstu vai vecmāti telefoniski un gadījumā, ja nepieciešama konsultācija klātienē, aicinām uz konsultāciju nākt precīzi savā laikā, lai nav jāuzturas uzgaidāmajā telpā, kā arī mūsu visu kopīgās drošības labad neņemt līdzi citus cilvēkus.


Lai noskaidrotu informāciju par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un izmaiņām to sniegšanā, iedzīvotāji ir aicināti zvanīt uz Nacionālā veselības dienesta informatīvo tālruni 80001234.


bottom of page