top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Noskaidroti iedzīvotāju aptaujas rezultāti

Updated: Feb 23, 2023

No 9. līdz 31. janvārim Cēsu klīnika rīkoja iedzīvotāju elektronisku aptauju par medicīniskās aprūpes iespējām, pakalpojumu kvalitāti un citiem reputācijas aspektiem. Gandrīz visi respondenti (95%) uzskata, ka Cēsu klīnika ir svarīga novada attīstībai. Vairāk nekā puse (56%) kopumā labi vērtē klīnikas reputāciju un gandrīz puse (46,7%) uzskata, ka reputācija ir uzlabojusies pēdējo gadu laikā.


Aptaujā piedalījās 419 iedzīvotāji. No tiem 89,6% sievietes. Puse respondentu ir vecumā no 30 – 50 gadiem, 60,4% - ar augstāko izglītību. 87% aptaujāto vai viņu ģimenes locekļi Cēsu klīnikā medicīnisko palīdzību saņēmuši 2022. gada laikā.


Lielākā daļa ir bijuši uz ambulatoru konsultāciju (75,9%) vai veikuši diagnostiku izmeklējumu (72,7%), bet gandrīz puse (45,5%) akūtā situācijā vērsušies NMP un uzņemšanas nodaļā. Salīdzinoši mazāka daļa ārstējušies stacionārā, dienas stacionārā vai veikuši plānveida operāciju.


Par galvenajiem kritērijiem, izvēloties ārstniecības iestādi, aptaujātie min atrašanos tuvu mājām (61,8%) un pakalpojumu kvalitāti (60,9%).


Runājot par pakalpojumu kvalitāti, visaugstāk aptaujātie novērtējuši darbinieku profesionālās zināšanas, telpu iekārtojumu, vides pieejamību un pakalpojumu daudzveidību. Objektīvu iemeslu dēļ zemāks vērtējums ir speciālistu pieejamībai, kā arī daļa vēlētos ātrāku reakciju uz problēmsituācijām.


Kopumā iedzīvotāji pozitīvi novērtējuši klīnikas pakalpojumus, bet liels ieguvums ir arī daudzie ierosinājumi uzlabojumiem (vairāk nekā 250 priekšlikumi, atsauksmes), kas saņemti atvērtajos jautājumos. Aptaujas rezultāti tiks ņemti vērā, plānojot turpmāko klīnikas darbību un attīstību.



Attēls iedzīvotāju aptaujas rezultātiem - māsa stumj darba ratus pa gaiteni



bottom of page