top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Pacientu drošībai

Pasaulē eksistē milzīgs daudzums mikroorganismu, kuri spēj nodarīt cilvēka veselībai nelabojamu kaitējumu, veicinot inficēšanos ar slimībām, kuras ir ļoti grūti izārstējamas. Lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību mūsu pacientiem, SIA „Cēsu klīnika” iegādājās franču firmas OXY ’PHARM visjaunākās paaudzes automātisko virsmu dezinfekcijas iekārtu Nocospray, kas ir pārvietojama, vienkārši lietojama ar ieprogrammētiem darbības režīmiem atbilstoši telpas tilpumam līdz pat 1000 m3, kas darbojas pati bez cilvēka klātbūtnes, ievērojami atvieglojot mediķu darbu.

Dezinfekcijas līdzekļi Nocolyse un Nocolyse one shot nesatur kaitīgas ķīmiskas vielas, neizraisa materiālu koroziju. Tie veidoti uz ūdeņraža peroksīda bāzes, kas pēc dezinfekcijas ātri sadalās, veidojot ūdeni un skābekli, kas draudzīgi gan cilvēkam, gan dabai. Šī ir ekoloģiskā biodezinfekcija.

Dezinfekcijas procesu kontrolē ar speciālām sloksnēm, kuru krāsas maiņa liecina, ka Nocospray izsmidzinātais dezinfekcijas līdzeklis piekļūst pat visgrūtāk pieejamām telpas virsmām. Līdzeklis ir iedarbīgs pret baktērijām, vīrusiem, sēnīšu slimību ierosinātājiem un sporām. Iekārta tiks izmantota gan profilaktiski, lai novērstu infekciju slimību izcelšanos, kā arī pie noslēguma dezinfekcijas.


bottom of page