top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Parakstīts ERAF līgums par projekta realizāciju Cēsu klīnikā un Vidzemes slimnīcā


2018. gada nogalē Cēsu klīnika un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra parakstīja līgumu par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu 1 394 049,00  eiro apmērā, papildus projektā piešķirtajam finansējumam 1,7 miljonus plānots nodrošināt no saviem līdzekļiem.

Projekts tiks realizēts kopā ar sadarbības partneri Vidzemes slimnīcu. 

Projekta ietvaros paredzēts atjaunot Cēsu klīnikā Iekšķīgo slimību nodaļas infrastruktūru un nomainīt divus liftus. Papildus būvdarbiem plānots  iegādāties mūsdienīgas medicīnas tehnoloģijas. Daļa tehnoloģiju jau ir un tiek iegādāta - fibrogastroskops un fibrokolonoskops, 3D laparoskopiskā video sistēma, ultrasonogrāfs un operāciju galds. Projekta noslēgumā 2021. gadā iegādāsimies digitālo rentgena iekārtu.

Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa uzsver: “Šis ir viens no lielākajiem investīciju projektiem Cēsu klīnikā. Galvenais akcents ir likts uz ārstniecības vidi, kā rezultātā tiek pilnībā projektēta un izbūvēta Iekšķīgo slimību nodaļa 4. un 5. stāvā, nomainīts pasažieru lifts un gultu (kravas) lifts. Projekta ietvaros pilnībā nomainīta apkures sistēma un no jauna izbūvēta vēdināšana, tai skaitā pārējās ēkas komunikācijas, kas nav mainītas kopš Cēsu klīnikas būvniecības 1975. gadā. Šīs projekta darbības veicinās tālāku ārstniecības korpusa energoefektivitāti. Jāpiemin, ka 34% no ERAF finansējuma, tiek ieguldīti jaunu un mūsdienīgu tehnoloģiju iegādei, pakāpeniski nomainot vecās medicīnas iekārtas.”

Sadarbības partneris Vidzemes slimnīca iegādāsies mūsdienīgas medicīnas tehnoloģijas - divus ultrasonogrāfus, videogastroskopu un videokolonoskopu, operāciju galdu.

Infrastruktūras pārbūves darbi un jaunu tehnoloģiju iegāde tiek veikta projekta Nr. Nr. 9.3.2.0/18/I/019 “Infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana Cēsu klīnikā un medicīnas tehnoloģiju iegāde Vidzemes slimnīcā, kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai Vidzemē" ietvaros, kuru līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds ( ERAF) 85 % apmērā un 9% valsts budžeta finansējums.


bottom of page