top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Rehabilitācijas nodaļā jauna speciāliste – fizioterapeite un nodaļas vadītāja Līga Rācene

No 21. februāra Cēsu klīnikā strādā fizioterapeite, rehabilitācijas nodaļas vadītāja Līga Rācene, kuras pārziņā ir gan nodaļas darba organizēšana, gan darbs ar pacientiem.


Līdzšinējo darba pieredzi speciāliste ieguvusi Liepājas reģionālajā slimnīcā rehabilitācijas nodaļā. Akūtajā rehabilitācijas procesā strādājusi traumatoloģijas un ortopēdijas nodaļā, subakūtajā rehabilitācijas procesā darbs ritējis ar dažāda profila klientiem. Ambulatorajā rehabilitācijā savu profesionālo darbību vairāk saistījusi ar Šrotas terapiju klientiem ar diagnosticētu skoliozi, klientēm pēc krūts audzēja operācijām (mastektomijas).


Līga Rācene novērtē spēcīgo pieredzi komandas darbā, ir pateicīga ikvienam kolēģim, ar kuru kopā ir bijusi iespēja augt un attīstīties, gan paplašinot savu redzesloku, gan sniedzot kvalitatīvāko pakalpojumu klientiem. Tāpat L. Rācene ar prieku atceras iknedēļas grupu nodarbības ar senioriem Liepājas diabēta biedrībā.


Vaicāta par fizioterapeita darba ikdienu un izaicinājumiem, Līga skaidro, ka fizioterapeitam lielākā darba dienas daļa ir saistīta ar palīdzības sniegšanu klientiem. Darbs ir aktīvs, tomēr speciālistam tas ietver arī fizisko slodzi un atrašanos piespiedu pozās, tāpēc svarīgi ir atcerēties arī par savu veselību, ievērot ergonomikas pamatprincipus.


Līga Rācene tiecas veidot mērķtiecīgu, veiksmīgu sadarbību ar citām Cēsu klīnikas struktūrvienībām un veselības aprūpē iesaistītajam iestādēm, tādējādi sniedzot kvalitatīvu pakalpojumu ne tikai Cēsu, bet arī tuvāko reģionu iedzīvotājiem.


Līga Rācene ir dzimusi un augusi kurzemniece, absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti fizioterapijas studiju programmā, kā arī šobrīd turpina maģistrantūras studijas studiju programmā veselības vadība. Tā kā viņa ir aktīva dzīvesveida atbalstītāja, šī brīža aktualitāte nedēļas nogalēm ir piedalīšanās orientēšanās sacensībās. Pirms diviem gadiem pārcēlusies uz dzīvi simtgadīgā meža mājiņā gleznainajā Gaujas Nacionālajā parkā.


Vērtējot pirmos iespaidus Cēsu klīnikā, speciāliste uzsver, ka ir patīkami atgriezties klīniskajā vidē, redzēt klientu prieku par veselības uzlabošanos, iespēju piecelties un stāvus paskatīties āra pa slimnīcas logu. Līga Rācene pateicas atsaucīgajiem kolēģiem par laipno ievirzīšanu darba gaitās, īpaši, stacionāra nodaļās. Rehabilitācijas nodaļas jaunās vadītājas dzīves moto var raksturot ar vārdiem: “Telpu starp dzīvi, kuru dzīvojat un dzīvi, kuru vēlaties, sauc par izvēlēm.”


bottom of page