top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Slimnīcu vadītāji tiekas Cēsīs

Piektdien, 17. jūnijā, Cēsu klīnikā viesojās slimnīcu vadītāji no visas Latvijas, lai piedalītos Latvijas slimnīcu biedrības gada kopsapulcē, izvērtētu pēdējā gada notikumus veselības aprūpes jomā un biedrības valdes paveikto, nospraustu mērķus nākamajam gadam, kā arī ievēlētu jauno valdi. Daudzus interesēja iespēja iepazīties ar Cēsu klīnikas paveiktajiem un plānotajiem infrastruktūras uzlabojumiem.


"Iepriekšējā tikšanās Cēsīs notika 2012. gadā, kad tika pabeigts viens no Eiropas finansētājiem projektiem - diagnostikas korpusa infratsruktūras uzlabošana ar dienas stacionāra atvēršanu un modernizāciju radioloģijas nodaļā. Tagad ar desmit gadu distanci Latvijas slimnīcu biedrības biedriem bija iespēja salīdzināt klīnikas izaugsmi. Kolēģi atzinīgi novērtēja pēdējos gados Cēsu klīnikā paveikto. Atzinīgus vārdus saņēmām ne tikai par infrastruktūras uzlabošanas projektiem, bet arī par reģistratūras un ambulatorā darba organziāciju. Palika vēl atsevišķi jautājumi, par kuriem ar dažiem slimnīcu vadītājiem turpināsim pieredzes apmaiņu," stāsta Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa.


Ingūna Liepa ir ilggadēja Latvijas slimnīcu biedrības valdes locekle un uzskata, ka pašreizējā situācija un gaidāmā slimnīcu darbības reforma prasa vēl aktīvāku iesaistīšanos, proaktīvi piedāvājot savu viedokli Veselības ministrijai. Pašlaik uzmanība vairāk tiek koncentrēta uz trīs lielajām Veselības ministrijas tiešās pakļautības slimnīcām jeb universitātes slimnīcām. Līdz ar to ir nepieciešama aktīvāka arī lokālo un reģionālo slimnīcu viedokļu pārstāvniecība un to saskaņošana ar Latvijas Pašvaldību savienību, kas vairumā gadījumu ir reģionu slimnīcu īpašnieki.



bottom of page