top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Turpināsies pārbūves darbi ārstniecības korpusā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir apstiprinājusi Cēsu novada pašvaldības sagatavoto investīciju projektu, tāpēc 7. jūlijā tika parakstīts trīspusējs līgums par Cēsu klīnikas ārstniecības korpusa 2. projektēšanas kārtas realizēšanu. Līgumu parakstīja Cēsu novada pašvaldība kā finansējuma saņēmējs, projekta īstenotājs ir SIA “CĒSU KLĪNIKA”, bet būvdarbus veic SIA “WOLTEC”. Projekta būvuzraudzība uzticēta SIA “CMB”, būvuzraugs Romāns Basikirskis. Kopējās investīcijas plānotas 1 412 901 EUR bez PVN apmērā.


Projekts paredz 240 dienu laikā veikt ārstniecības korpusa 3. stāva ambulatorās nodaļas ar dienas stacionāru un rehabilitāciju un 1. stāva ambulatorās pediatrijas kabineta (3.būvniecības kārta), 2. stāva ķirurģijas nodaļas (2.būvniecības kārta) izbūvi. Pašlaik notiek darbs pie tehniskās dokumentācijas saskaņošanas, celtnieki jau ir apsekojuši objektu un šonedēļ sāks veikt demontāžas darbus.


“Projekta ietvaros tiks pabeigts ļoti būtisks Cēsu klīnikas attīstības un infrastruktūras uzlabošanas posms – jau 2018. gadā sāktā ārstniecības korpusa pārbūve. Uz šīm pārmaiņām mērķtiecīgi esam gājuši gadiem, lai modernizētu klīniku atbilstoši mūsdienu prasībām infrastruktūras, tehnoloģiju ziņā un, ņemot vērā 21. gadsimtam atbilstošas pacientu ārstniecības un aprūpes iespējas. Klīnikai ir radīts jauns vizuālais tēls un vide, kas ir ērta un droša kā pacientiem, tā darbiniekiem. Esam gandarīti par pašvaldības iesaisti un atbalstu šī Cēsu novada iedzīvotājiem būtiskā projekta realizēšanā”, uzsver Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa.


Cēsu klīnikas galvenā medicīnas māsa un projektu vadītāja Taiga Galeja Gruntmane stāsta par projekta ieguvumiem: “Izbūves rezultātā 3. stāvā esošā rehabilitācijas nodaļa un ambulatorā nodaļa ar dienas stacionāru iegūs pilnīgi jaunas labiekārtotas, mūsdienīgas telpas pacientiem un darbiniekiem. Pēc pārbūves spēsim piedāvāt plašāku rehabilitācijas pakalpojumu klāstu, tajā skaitā, ūdens procedūras, ambulatoriem pacientiem atsevišķu uzgaidāmo telpu ar elektroniski regulējamu rindu sistēmu. Jaunas telpas būs arī otrajā stāvā - ķirurģijas nodaļā. Pacientiem būs nodrošinātas vienvietīgas un trīsvietīgas palātas ar sanitāro mezglu katrā palātā, kā arī aprīkotas telpas pacientiem ar funkcionāliem traucējumiem, jaunas darba telpas ārstniecības personālam. Katrā telpā būs pieejama māsu/ārstu izsaukuma sistēma, darbosies pneimopasts ātrākai dokumentu, analīžu nosūtīšanai. Bērnu ambulatorai aprūpei tiks izbūvēti un aprīkoti divi kabineti ar atsevišķu uzgaidāmo telpu bērniem ar vecākiem.”



bottom of page