top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Veselības ministre: Cēsu klīnikas sniegums iedvesmo un rada uzticēšanos

Lai iepazītos ar praksi un secinājumiem veselības aprūpes darbinieku atalgojuma sistēmas pilotprojektā, piektdien, 3. martā, pimajā reģionālajā vizītē veselības ministre Līga Meņģelsone viesojās Cēsu klīnikā.


Ministre Līga Meņģelsone klātienē tikās ar klīnikas ārstniecības un aprūpes personālu un tā vadību, uzklausot speciālistu atsauksmes par ikdienas darba plānošanu, labās prakses piemēriem un problēmām, kā arī ierosinājumus par nepieciešamajiem sistēmiskajiem uzlabojumiem. Atzinīgi tika novērtēts klīnikas mērķtiecīgais darbs, atzīstot savas kompetences robežas un attīstot Bērnu veselības centru un diennakts pediatrisko palīdzību, kā arī nodrošinot diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību un veicinot mazinvazīvās ķirurģijas iespējas.


Ministre uzsvēra pacientu pieredzes lomu, kas ir būtiska veiksmīgas sadarbības un uzticēšanās veidošanai ikvienā ārstniecības iestādē, kā arī pašvaldības lomu slimnīcas saimniecisko jautājumu risināšanā, jo kvalitatīva veselības aprūpe ir viens no būtiskiem argumentiem iedzīvotājiem, izvēloties dzīvesvietu.


“Cēsu klīnika ir drošības sala visiem Cēsu novada iedzīvotājiem un ne tikai. Turklāt tā ir piemērs, kad racionāli izvērtēts, ko slimnīca spēj nodrošināt un to arī kvalitatīvi veic. Godīga attieksme vairo uzticēšanos,” pauda Līga Meņģelsone.


Tikšanās laikā ar klīnikas valdi un Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietniekiem Ati Egliņu-Eglīti un Inesi Suiju-Markovu tika pārrunāta situācija primārās veselības aprūpē Cēsu novadā un Cēsu klīnikas attīstības jautājumi. Atis Egliņš-Eglītis apliecināja, ka novada pašvaldība atbalsta Cēsu klīnikas izvēlēto attīstības ceļu, un tas saskan ar iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, kur aptuveni 90% respondentu uzskata Cēsu novadu par drošu dzīvesvietu ar atbilstošām veselības aprūpes iespējām.


Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa savukārt uzsvēra: “Ja mēs domājam par sistēmiskiem uzlabojumiem valstiskā līmenī diagnostikā un ārstniecībā, ir būtiski izstrādāt vienotas vadlīnijas un pieeju valstī, kas ļautu pacientam nodrošināt garantētu pēctecību jebkurā veselības aprūpes iestādē gan ārstniecībā, gan aprūpē. Un vienlaicīgi, tās ieviešot, jābūt nodrošinātam faktiskajām izmaksām atbilstošu finansējumu”.


Vizītes noslēgumā Veselības ministrijas pārstāvjiem bija iespēja apskatīt Cēsu klīnikas NMP un uzņemšanas nodaļu, reanimācijas un ansetezioloģijas nodaļu, Vidzemes Mazinvazīvās ķirurģijas dienas centru, Bērnu veselības centru un iekšķīgo slimību nodaļu, kas jau gadu darbojas pēc pārbūves modernizētajās telpās. Vizītes noslēgumā ministre atzina, ka satiktajos darbiniekos redzējusi degsmi un motivāciju veikt savu darbu profesionāli, tas iedvesmo un rada drošības sajūtu par veselības aprūpi Cēsu novadā.


Fotokolāža - ministres Līgas Meņģelsones vizīte Cēsu klīnikā

bottom of page