top of page
  • Writer's pictureCēsu klīnika

Vidzemes TV raidījuma “Konkurents” sižets par Cēsu klīnikas infrastruktūras uzlabojumiem

Cēsu klīnikā ir noslēgušies visi šajā gadā plānotie remontdarbi, kas tika veikti par klīnikas finanšu līdzekļiem. Šogad infrastruktūras uzlabojumi tika realizēti trīs Cēsu klīnikas telpu grupās – endoskopisko izmeklējumu kabinetā, kafejnīcā, kā arī sešās pacientu palātās ķirurģijas nodaļā. Pateicoties šim projektam, ir nodrošināta laba izmeklējumu pieejamība un pakalpojuma kvalitāte, kā arī uzlabojusies ārstniecības vide Cēsu klīnikā pacientiem un darbiniekiem.

Medicīnas nozarei un tehnoloģijām strauji attīstoties, endoskopiskās izmeklēšanas metodes arvien tiek pilnveidotas, tādēļ viena no Cēsu klīnikas aktivitātēm ir realizējusies jaunā, mūsdienīgā un plašā endoskopisko izmeklējumu kabinetā. Jaunais kabinets nodrošina kvalitatīvas diagnostiskās un terapeitiskās endoskopisko izmeklējumu iespējas, kā arī uzlabo darba apstākļus klīnikas personālam. Tas ir kļuvis daudz komfortablāks gan pacientiem, gan darbiniekiem. Reizē ar būvniecību ir iegādātas jaunas iekārtas - fibrogastroskops un fibrokolonoskops, kā rezultātā ir iespējams veikt vairāk izmeklējumus ar mazākiem gaidīšanas intervāliem. Jāuzsver, ka kabineta pārbūves procesā, liela uzmanība tika pievērsta pacientu drošībai, lai nodrošinātu un organizētu pacientu plūsmu un uzturēšanos pēcizmeklējuma periodā.

Šī gada augustā Cēsu klīnikā tika atvērta atjaunotā kafejnīca, ko ilgi bija gaidījuši, gan apmeklētāji, gan klīnikas darbinieki. Klīnikas pacientiem kafejnīca kalpo kā mājīga vieta, kur pēc nodotajām analīzēm un veiktajiem izmeklējumiem ir iespēja ieturēt brokastis vai pusdienas. Arī slimnīcas darbiniekiem tiek nodrošinātas siltas pusdienas, ar iespēju iegādāties ēdienu līdzi ņemšanai. Kafejnīcas interjerā ir integrēta fotogrāfiju siena ar Cēsu klīnikas vēsturi, kas klientiem ļauj iepazīt klīnikas vēsturi, savukārt klīnikas darbiniekiem paraudzīties uz saviem kolēģiem no iepriekšējā gadsimta. Ļoti interesants kafejnīcas objekts, ko apmeklētāji jau atzinīgi novērtējuši, ir vertikālais dārzs. Šobrīd attīstības procesā ir norobežota atpūtas stūra vietas izveide, kas kalpos par klusāku un privātāku vietu sarunām klīnikas pacientiem un viņu viesiem.

Realizējot būvprojektu, tika izbūvētas jaunas, labiekārtotas sešas palātas ķirurģijas nodaļā – divas trīsvietīgās palātas un četras vienvietīgās palātas. Katrā palātā ir pieejama tualete un duša, arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vienvietīgajās palātās ir īstenojusies Cēsu klīnikas galvenās medicīnas māsas Taigas Galejas Gruntmanes ideja “Četri gadalaiki Cēsīs”, kas bija labs kopdarbs kopā ar cēsiniekiem – fotogrāfu Kasparu Kurcenu un reklāmdruku PRINTMii. Šajās palātās ir izveidotas foto sienas ar dažādiem Cēsu skatiem četros gadalaikos un fotomirkļu stāsts ir Cēsu klīnikas dāvana saviem pacientiem Latvijas simtgades svētkos.

Īsumā par projektu: Tā realizācija tika uzsākta jau 2017. gada pavasarī ar būvprojekta izstrādi un būvniecību 2018. gadā, kas tika realizēta par Cēsu klīnikas līdzekļiem. Projekts iekļauj 4 aktivitātes:

Endoskopisko izmeklējumu kabineta modernizācija un daļēju aprīkojuma iegādi;Sešu labiekārtotu palātu izveidi ķirurģiskajā nodaļā;Plaušu slimību kabineta ar atsevišķu ieeju izveidi, lai pārceltu modernās telpās līdz šim Palasta ielā 15 izvietoto tuberkulozes un plaušu slimību kabinetu;Telpu remontu kafejnīcas vajadzībām, par kuras trūkumu slimnīcas vadībai atkārtoti norādījuši gan slimnīcas darbinieki, gan pacienti, aizpildot Klīnikas darbības novērtējuma anketas.

Būvniecības darbi plaušu slimību kabineta pārcelšanai no Palasta ielas 15 uz Slimnīcas ielu 9 plānoti 2019. gadā.

bottom of page